Де найлегше підхопити кишкову інфекцію?

За перше півріччя 2016-го у Білій Церкві зафіксовано 409 випадків кишкових інфекцій, причому 352 з них – у дітей. Про це повідомляє міська санітарно-епідеміологічна служба. Як зазначають епідеміологи, у 96% випадків причиною хвороби є вживання неякісних та небезпечних продуктів харчування.

Які продукти відносяться до небезпечних для здоров’я? По-перше, такі, що мають видимі ознаки псування – специфічний колір, запах, смак, змінену консистенцію. По-друге, потенційно небезпечними є продукти, придбані на стихійних ринках. По-третє, слід зважати на умови зберігання продуктів. Вологе середовище у поєднанні з теплом (+25-37 градусів Цельсія) сприяють активному розмноженню мікробів у харчових продуктах.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій передаються через молочні продукти, м’ясо та кондитерських виробів з кремом. Також слід із застереженням ставитись до продуктів з коротким терміном придатності, оскільки вони швидко псуються.

Ще одним джерелом кишкових інфекцій є вода з невідомих або забруднених джерел водопостачання. Купатись у забруднених водоймах також не рекомендуєтся. Мікроби можуть потрапити до організму через не миті руки та продукти харчування.

Першими ознаками кишкової інфекції є нудота, більш в животі та пронос. За наявності таких симптомів треба одразу звертатися до лікарні. 

Автор
( 0 оцінок )
Викладення
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образи; пряме порівняння з іншими конкуруючими компаніями; розміщення посилань на сторонні ресурси Інтернету; реклама та самореклама, заяви, пов'язані з діяльністю компанії.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати