ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

 Найчастіше за приготуванням їжі ми забуваємо, що термічна обробка зменшує вміст вітамінів в продуктах. Якщо знати секрети деяких продуктів, то можна збільшити їх корисний вплив на наш організм.

Йогурт

ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

Часто, відкривши склянку з йогуртом, ти виливаєш рідину, що скупчилася зверху? Це сироватка, багата білком, вітамінами, кальцієм, фосфором і мінералами. Зливати її не рекомендується, а потрібно просто вимішати ложкою йогурт до однорідності.

Не забувай, що при нагріванні в кисломолочних продуктах гинуть всі бактерії. Тому коли ти готуєш соус або просто обливаєш сметаною гарячі страви, природній пробіотик втрачає свої властивості.

Полуниця

ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

Здавалося б, що можна зробити не так з ягодою - купуй та їж. Насправді ж, більша частина корисних речовин - вітаміну С, антиоксидантів - випаровується, як тільки ти відірвеш у ягоди хвостик. Вони дуже чутливі до світла і кисню, тому відривай хвостик лише коли відправляєш полуницю в рот, а краще тримай ягоду за хвостик і кусай.

Що вже говорити про заморожену полуницю, яка вже вся промита та очищена. До речі, купувати і вживати ягоди в не сезон теж не варто.

Чорний чай

ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

Рідко хто п'є чистий чорний чай без добавок, вважаючи за краще додати цукор, мед, лимон або молоко. Саме з молоком пити чай не просто марно, але й небезпечно. При взаємодії чаю та молока частина корисних властивостей чорного чаю знищується.

Брокколі

ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

У цьому овочі міститься максимальна кількість вітамінів і мінералів - і вітамін С, і антиоксиданти, і хлорофіл. Однак, все це потрапить в твій організм, якщо брокколі буде приготовлений на пару. У будь-якому іншому випадку цей овоч буде корисний лише кишечнику в якості клітковини.

Спаржа

ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

Те ж саме при довгій термічній обробці відбувається зі спаржею, особливо звареній у воді. Щоб зберегти всі її корисні властивості, потрібно швидко обсмажити спаржу на гарячій сковороді або приготувати на пару - вона вийде ніжною і хрусткою. Якщо ти вариш спаржу у воді, то бульйон після неї використовуй з користю, в ньому залишається занадто багато вітамінів, щоб безжально вилити його в раковину.

Помідори

ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

З цим овочем з точністю та навпаки. Виявляється, томати будуть набагато кориснішими, якщо їх приготувати, ніж вживати сирими. Лікопін - фітонутрієнт, який запобігає серцево-судинні, онкологічні захворювання та запальні процеси, виділяється при термічній обробці. Ідеально запекти помідори або припустити на грилі.

М'ясо на грилі

ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

Смажене на вугіллі або грилі м'ясо, незважаючи на відсутність додаткового жиру, не завжди є корисним продуктом. При утворенні на м'ясі вугільної скоринки воно стає смертельно небезпечним - в такій кірці містяться речовини, що провокують ріст ракових клітин.

Чорна скоринка не обов'язково говорить про те, що всередині м'ясо готове, тому обов'язково перевіряй температуру м'яса всередині або розріжь м'ясо перед подачею на стіл, щоб уникнути отруєння.

Часник

При пошкодженні поверхні зубчиків, грубо кажучи при нарізці часнику, при контакті з повітрям на ній утворюються хімічні сполуки, які здатні придушити зростання ракових клітин, бактерій і грибка. Тому не поспішай відразу ж кидати часник в блюдо, наріж його якомога дрібніше і дай хвилин 10 настоятися, розкрити корисні властивості і пустити ароматний сік, і лише потім додавай в салати або на сковороду.

Крупи та бобові

ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

Необроблені зерна деяких круп і бобові містять в оболонці антиоксиданти фітати, які заважають організму засвоювати корисні речовини - вітаміни і мінерали. Перед приготуванням цих продуктів слід їх замочити на кілька годин у воді, а краще на ніч. Частина фітатів розпадеться і засвоїти крупи і бобові стане набагато простіше.

Насіння льону

ТОП-10 корисних продуктів, які ми їмо неправильно

Насіння льону дуже корисно додавати в салати або смузі, так як вони містять корисні омега-3 кислоти та антиоксиданти. Фокус в тому, що корисна частина насіння льону всередині, а до нас в шлунок вони потрапляють цілком і часто виходять в такому ж вигляді. Подрібни в порошок насіння льону перед вживанням, і ти отримаєш з них корисний максимум, про який твердять дієтологи.

Читайте також: ТОП-10 здорових перекусів на роботі

Автор
( 0 оцінок )
Викладення
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати