• Головна
  • «Від пацанки до панянки»: разом з героїнями вчимося етикету за столом
07:30, 8 липня 2017 р.

«Від пацанки до панянки»: разом з героїнями вчимося етикету за столом

У шоу Нового каналу «Від пацанки до панянки» директор Школи леді Тетяна Терсенова-Заводовська вчить дівчат правильно поводитися за столом. Представляємо вам головні «не можна» ресторанного етикету від Тетяни Терсенової-Заводовської:

Тетяна Терсенова-Заводовська

Етикет - це не абстракція і не надмірність, це не снобізм. Етикет - це зрозуміла всім мова взаємоповаги. І знати цю мову повинна кожна поважаюча себе людина, тому що дуже легко зіпсувати думку про себе, всього лише через незнання правил етикету.

Як ні парадоксально, найбільше ми робимо помилок за столом! Тому перерахуємо основні і найголовніші «не можна».

  • Приходити в ресторан в невідповідному одязі (треники, шльопанці тощо залиште для пляжу). Дівчата, особлива увага - волоссю. Воно повинне бути зібране, укладене, щоб не опинилося у тарілці. І щоб їх не потрібно було щохвилини заправляти за вуха, відволікаючи співрозмовників.
  • Дівчата, не потрібно вриватися в ресторан. Першим в заклад заходить чоловік і, притримуючи двері, пропускає даму.
  • За столом категорично не можна говорити про політику, релігію, бізнес, хвороби. Ваші дієти і алкогольні обмеження теж не повинні ставати темою вечора. Якщо щось їсте або п'єте - робіть це тихо, не привертаючи до себе уваги.
  • Сподіваємось, всі вже знають, що розмовляти за столом по телефону або класти його на стіл - це теж поганий тон.
«Від пацанки до панянки»: разом з героїнями вчимося етикету за столом, фото-1
  • Не метушіться та не розмахуйте руками. Тримайте лікті максимально опущеними. Вони не повинні «літати» над столом, ризикуючи вибити зуб сусідові.
  • Дівчата, не прилаштовуйте свою сумку на стіл, скільки б вона не коштувала. На стілець теж не варто. Акуратно поставте на підлогу. Або попросіть у офіціанта спеціальну підставку, якщо такі передбачаються в закладі.
  • Лляну серветку ніколи не заправляють за комір! Її місце - на колінах.
  • Не можна піднімати з підлоги прилад якщо він впав, випльовувати кісточки на тарілку, користуватися прямо за столом зубочисткою. Зверніть увагу, як ви тримаєте вилку і ніж. Головне правило: їх потрібно тримати НЕ ТАК, як ложку.
  • Якщо стіл сервірований заздалегідь і під вашою основною тарілкою є ще базова - не чіпайте її. Найбільш груба помилка - витягувати її, протягувати офіціанту і наполягати, щоб в неї вам щось поклали.

І ще одне, останнє в цьому списку, але далеко не останнє за важливістю. До офіціанта- тільки на «ви»!

Звичайно, це далеко не всі «не можна», правил і нюансів багато. Але якщо запам'ятати хоча б ці, вам вдасться уникнути багатьох незручних ситуацій.

Читайте також:Від Петі подалі: 12 речей, які краще б видалити з Facebook

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#етикет #відпацанкидопанянки #ресторан #корисніновини #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...