Рецепт дня: овочі на грилі

Літо - найкращий період для овочів. По-перше, вони доступні у величезному асортименті, а по-друге - саме вони найкраще підходять для харчування у спекотні дні. Овочі на грилі - одна з найбільш популярних страв у Європі та США, корисна і легка у приготуванні. 

Перед запіканням овочі радять потримати півгодини у холодній воді, а потім - змазати оливковою олією. Додавати сіль треба тільки до готових овочів, інакше з них виходитиме сік і страва буде пересушеною. Відправляти на гриль треба овочі, порізані на шматочки середнього розміру: надто великі не зможуть рівномірно запіктись, а надто дрібні можуть просто згоріти або пересушитись.

Почати експерименти з грилем можна з простого овочевого салату з грибами. Для цього буде потрібен бакалажан, кабачок, декілька грибів, помідор та болгарський перець. Крім того, слід приготувати маринад з солі, цукру, оцту і води. Пропорція: 1 літр води, 2 столових ложки солі, 1 столова ложка цукру, 2 столових ложки оцту.

Перед приготуванням баклажани слід витримати в маринаді протягом півгодини, а решту овочів нарізати середніми шматками. Потім все разом слід змішати, полити оливковою олією та викласти на гриль. Першими викладаються баклажани, потім - кабачки, перець, гриби та помідори. Овочі засмажуються по дві хвилини з кожної сторони.

Потім їх можна заправити оливковою олією, змішаною з медом та бальзамічним оцтом. Подавати до столу, поки овочі теплі.

Автор
( 0 оцінок )
Викладення
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образи; пряме порівняння з іншими конкуруючими компаніями; розміщення посилань на сторонні ресурси Інтернету; реклама та самореклама, заяви, пов'язані з діяльністю компанії.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати