Свинина і яловичина подешевшають
М’ясо стане доступнішим - так прогнозують аграрні аналітики.
Зниження цін на м'ясо очікується одразу ж після завершення Великодніх свят в Україні. Як повідомляє інформаційний портал Білої Церкви, так вважають експерти Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).
Ціни повинні знизитися від 6 до 10 відсотків, на це впливає спадний ціновий тренд на ринку живої худоби – так вважають фахівці.
"Зараз оператори ринку констатують високий рівень відпускних цін на яловичину через необхідність реалізувати продукцію, яка була закуплена за високими цінами, які спостерігалися в кінці березня – початку квітня. Зниження цін на яловичину і свинину очікується після завершення піку попиту", – повідомляють аналітики.
Ціни на куряче м’ясо будуть відносно стабільними, але можливе незначне коливання вартості в межах 3 – 5 відсотків. В країні продовжують дорожчати гриби, незважаючи на закінчення Великого Посту. Зниження цін на гриби очікується не раніше, ніж через тиждень після Великодня.