07:30, 12 травня 2017 р.

ТОП-5 омлетів з усього світу

Омлет - одна з найпростіших і тому вельми популярних страв. Збиті яйця готують практично в кожній кухні світу, але рецепти омлету в кожній національній кухні свої.

Іспанська тортилья

ТОП-5 омлетів з усього світу, фото-1

Іспанський омлет готується зі смаженою картоплею і додаванням будь-яких інших овочів - часнику, артишоків, перцю, а також шинки, або чорізо.Візьть 4-5 картоплин середнього розміру, головку ріпчастої цибулі, 3 столові ложки оливкової олії, сіль і перець за смаком, 6 яєць.

Картоплю очистіть і тонко наріжте кружечками. Лук теж очистіть і тонко наріжте. У сковороді розігрійте 2 ложки масла, додайте картоплю з цибулею і обсмажите до золотистого кольору, приправив спеціями. Збийте в мисці 6 яєць, також приправ за смаком. Обсмажені інгредієнти змішайте з яйцями, в іншій сковороді розігрійте ложку масла і додайте туди яєчно-картопляну суміш, готуйте омлет з 2 сторін до готовності. 

Італійська фріттата

Цей омлет готується з сиром, овочами, грибами, ковбасками і навіть пастою! Будь-які продукти, які містять мало рідини, можуть стати доповненням фріттати. Італійський омлет спочатку підсмажують на дуже повільному вогні, а потім запікають у духовці.

Візьміть 2 столові ложки оливкової олії, зубчик часнику, 3 яйця, сіль, перець за смаком, третину склянки тертої моцарелли, третину склянки розкришеної рікотти, третину склянки тертого Чеддеру, столову ложку свіжої зелені петрушки.

Розігрійте духовку. У сковороді нагрійте масло, додайте нарізаний часник, коли він віддасть свої соки - приберить. Яйця збийте і додайте масло, приправ за смаком. Рівномірно розподілить весь сир по омлету і поставте сковороду в духовку. Подавайте з подрібненою петрушкою.

Тайський омлет

У Таїланді омлет - дуже популярна страва, яка готується з начинками з м'яса, овочів, бобових. Обов'язковий інгредієнт тайського омлету - рибний соус.

Візьміть 2 великих яйця, чайну ложку рибного соусу, чайну ложку соку лайма, пів чайної ложки білого меленого перцю, 2 чайні ложки арахісового масла.

Збийте яйця з рибним соусом, соком лайма і перцем. Нагрійте арахісове масло, додайте у сковороду яйця, дочекайтеся, поки омлет схопиться. Зверніть омлет навпіл і викладіть на тарілку. При бажанні всередину можна загорнути будь-яку начинку. Їдять тайський омлет ложкою.

Денверський омлет

У США популярний домашній Денверський омлет, в який додається шинка, цибуля, зелений перець і сир. За бажанням можна додати і картоплю.

Візьміть 2 яйця, 50 грам шинки, половинку головки ріпчастої цибулі, половинку солодкого перцю, зелений горошок за смаком, столову ложку молока, сіль і перець, вершкове масло для смаження.

Цибулю і солодкий перець очистіть  та наріжте маленькими кубиками. Шинку наріжте смужками, або кубиками. Збийте яйця з сіллю і перцем, додавши молоко. У сковороді розтопіть масло, покладіть цибулю, перець і шинку, обсмажте протягом пари хвилин. Додайте ще масла та яйця і готуйте, постійно перемішуючи омлет, 1 хвилину. Додайте зелений горошок і залиште омлет в спокої ще на 2 хвилини. Коли дно підрум'яниться, складіть омлет навпіл і викладіть на тарілку.

Японський омурайсу

В Японії омлет - це залитий збитими яйцями обсмажений рис, часто з додаванням курячого м'яса. Подається це блюдо з томатним кетчупом, а їдять його ложкою.

Візьміть 4 яйця, 4 столові ложки молока, 2 столові ложки соусу. Сіль і перець за смаком. Для начинки підготуйте 50 грам рису, 1 курячу грудку, морква, цибулину, зубчик часнику, кабачок, 2 помідори, 4 столові ложки оливкової олії, сіль і перець.

Відваріть рис до готовності. Курячі грудки наріжте кубиками, очищені цибулю, моркву і часник натріть на дрібній тертці. Розігрійте сковороду, додайте 2 ложки масла і обсмажте курку до золотистої скоринки. Додайте цибулю, моркву і тушіть протягом 5 хвилин. Очистіть кабачок, натріть на тертці. Один помідор також натріть на тертці, додайте в сковороду і тушіть ще пару хвилин, не забудьте посолити і поперчити. Тепер в сковороду додайте рис і перемішайте. Змішайте яйця з молоком і соєвим соусом, посоліть і поперчіть. Розділіть на 2 частини, одну частину вилийте на розігріту з 2 ложками олії сковороду, обсмажте з одного боку і викладіть на тарілку. Викладіть зверху начинку. Другу частину омлету також обсмажте і накрийте начинкою, перевернувши скоринкою вгору. Прикрасьте блюдо помідорами і зеленню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сніданок #омлет #рецептомлету #рецепти #новиниБілоїЦеркви
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
ТОП новини
На фронті загинув воїн Циба Віктор Олександрович, чтець, півчий архієрейського хору Спасо-Преображенського кафедрального собору Білоцерківської єпархії Української Православної Церкви у м. Біла Церква
Головнокомандувач ЗСУ: Воєнне керівництво РФ поставило завдання захопити Часів Яр до 9 травня
Сили оборони України просунулися в районі Кремінної та Новомихайлівки: карти ISW
Іран запустив по Ізраїлю 350 ракет і дронів із 60 тоннами вибухівки: ЦАХАЛ уточнив наслідки атаки
Оголошення
live comments feed...