ТОП - 5 рецептів з полуницею
Сезон полуниці в самому розпалі, необхідно поповнювати запаси вітамінів і мікроелементів, яких достатньо в цій ягоді. А ось якщо тобі набридло їсти ягоди в свіжому вигляді, давай приготуємо дещо з них. Тут ти знайдеш добірку з 5 рецептів, можливо, щось тобі стане в нагоді в найближчі дні.
Салат з полуницею і м'яким сиром
Візьми: 200 гр. полуниці, м'який сир (брі, камамбер, адигейський), пучок зеленого базиліку.
Для салатної заправки: 1 ст.л. меду, 2 ст.л. оливкового масла, 1 ч.л. бальзамічного оцту, мелений перець за смаком.
Процес: Ягоди помий і обсуши паперовими рушниками, зріж плодоніжки і розріж великі ягоди на зручні шматочки. Сир також наріж невеликими брусочками. Листя вимитого базиліка порви руками. Склади все в салатник. Приготуй заправку, змішавши разом мед, оливкова олія, бальзамічний оцет. Приправ заправку меленим перцем, заправити салат і перемішати. Салат готовий!
Полуничний суп
Візьми: 400 гр. полуниці, 350 гр. класичного йогурту без добавок, цукор за смаком, 100 гр. ванільного морозива.
Процес: Вимиті і очищені від плодоніжок ягоди полуниці склади в блендер, додай йогурт і збий в однорідну масу. Додай цукор за смаком, якщо це необхідно. Розлий суп по креманкам і прикрась кулькою ванільного морозива. Насолоджуйся!
Полуничний клафуті
Візьми: 300 гр. полуниці, 4 яйця, 200 мл. молока, 50 гр. вершкового масла, 60 гр. цукру, 100 гр. муки.
Процес: Яйця збий з цукром за допомогою вінчика, додай в масу молоко, підсипай потроху борошно, кожен раз ретельно перемішуючи вінчиком, твоя задача уникнути грудочок! Розтопи вершкове масло і підмішай в тісто. Форму для запікання щедро змасти шматочком вершкового масла, виклади ягоди полуниці на дно і акуратно залий тестом. Духовку розігрій до 180 і випікай клафуті близько 30 хвилин. Перевіряй готовність дерев'яною шпажкою, проткни центр пирога, якщо шпажка суха - клафуті готовий. Поклади готовий клафуті на решітку і залиш в формі хвилин на 10, і тільки після нарізай і подавай до столу!
Полуничний лимонад
Візьми: 5 ягід полуниці, 20 мл. полуничного сиропу, половинку лайма, гілочку м'яти, 200 мл. содової, 200 гр. колотого льоду.
Процес: У підготовлений келих насип лід, склади ягоди полуниці і часточки лайма. Налий полуничний сироп і додай содову. Прикрась гілочкою м'яти. Пригощайся!
Полунична граніта
Візьми: 400 гр. полуниці, сік половини лимона, 100 мл. води, 3 ст. л. цукру.
Процес: Склади всі інгредієнти в блендер і збий в однорідну масу. Перелий все в контейнер і відправ його в морозильну камеру. Кожні 30 хвилин діставай контейнер і перемішуй масу виделкою. Роби це стільки разів, поки вся маса не перетвориться в кристали - граніту. Перед подачею розклади граніту по креманкам, прикрась на свій розсуд.
Читайте також: ТОП-7 міст, куди можна дешево з’їздити у 2017 році