ТОП-5 продуктів, які захистять твою шкіру від сонця

Нейтралізувати шкідливий вплив УФ-променів здатний не тільки сонцезахисний крем, але і деякі продукти.

Одним із способів зміцнити захист від передчасного старіння шкіри і раку шкіри, які є результатом агресивного впливу сонячних променів, є споживання правильних продуктів. Вони допомагають зменшити роздратування, захищають від обгорання шкіри, і атакують вільні радикали, які сприяють старінню шкіри.

Фрукти і овочі з каротиноїдами

Морква знижує ймовірність отримання сонячних опіків
Морква знижує ймовірність отримання сонячних опіків

Яскраві овочі та фрукти (морква, гарбуз, солодкий перець, помідор, кукурудза, апельсин) містять рослинні пігменти під назвою каротиноїди, які підвищують еластичність тканин і надають шкірі красивий золотистий відтінок.

Риба та морепродукти

Лосось багатий Омега-3 кислотами
Лосось багатий Омега-3 кислотами

Риба багата жирними кислотами Омега-3, які зміцнюють захисний бар'єр шкіри, утримують в ній вологість і уповільнюють виникнення зморшок. Омега-3 допомагають і в боротьбі з акне, нейтралізуючи запальні процеси в організмі.

Зелень

Зелень захищає від раку шкіри
Зелень захищає від раку шкіри

Петрушка, шпинат і кріп оберігають від раку шкіри. У зелені міститься велика кількість фолієвої кислоти, вітамінів А, C і E і різних каротиноїдів, які підвищують природний захист від ультрафіолетового випромінювання.

Зелений чай

Зелений чай містить антиоксиданти
Зелений чай містить антиоксиданти

Зелений чай бореться з висипом вугрів, сприяючи зниженню рівня гормону дигідротестостерону. Крім цього, зелений чай також є енергетичним напоєм, багатим антиоксидантами, які допомагають шкірі виглядати молодше і здоровіше. Експерти рекомендують випивати до трьох чашок зеленого чаю в день.

Какао і чорний шоколад

Шоколад багатий на флавоніди
Шоколад багатий на флавоніди

Какао відрізняється високим рівнем вмісту флавоноїдів - рослинних речовин, які володіють антиоксидантними властивостями. В ході експерименту кілька груп добровольців під наглядом вчених загоряли на Багамських островах. При цьому половина регулярно вживала гіркий шоколад або какао, збагачене флавоноїдами. В результаті шкіра у них засмагала рівномірно, без почервоніння і опіків, а засмага вийшла більш красивою, ніж у тих, хто засмагав без шоколаду.

Ivona.bigmir
продукти харчування здоров'я засмага відпочинок зелень шоколад
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі