ТОП-10 варіантів літніх лимонадів
Лимонад
Альтернативою покупним газованим напоям, повних сумнівних інгредієнтів є лимонад. Було б нудно щодня пити лимонний сік, розведений водою, ці рецепти допоможуть урізноманітнити напій і втамувати спрагу в найспекотніший день. До речі, основою для твого напою не обов'язково може бути лимон.
Диня і м'ята
Візьми нарізані шматочками 200 грам дині, невеликий пучок м'яти - порви руками. Збий диню до пюреобразного стану, змішай з м'ятою, 5 столовими ложками цукру, 50 мл соку лимона або лайма і залий літром чистої води без газу. Все ретельно перемішай і прибери охолоджуватися в холодильник. Подавай лимонад з кубиками льоду.
Лимон, лайм і базилік
Всип в каструлю склянку цукру, додай стакан води і доведи сироп до кипіння, щоб цукор розчинився. Охолоди, додай сік 3 лимонів і 3 лаймов, цедру за смаком і прибери в холодильник на півгодини. Наріж кружечками по половинці одного лайма і лимона, змішай з м'ятою і поклади в глечик, залий лимонадом з холодильника. Подавай холодним, прикрашеним листочками м'яти.
Лимон і кориця
Для приготування лимонаду візьми 10 лимонів, зніми з них цедру, розріж і вичави сік. Спар 2 літри води, додай паличку кориці, цедру і 300 грам цукру. Перемішай, дай настоятися і охолонути, додай сік лимона. Проціди лимонад і прибери в холодильник до подачі на стіл.
ТОП-10 варіантів літніх лимонадів
Кавун і ожина
У каструлю додай склянку цукру, 6 гілочок розмарину, стакан води і доведи до кипіння. Коли цукор розчиниться, зніми посуд з вогню і додай ще один стакан води. Прибери сироп настоюватися, проціди. Наріж шматочками 2,5 кг м'якоті кавуна, подрібни блендером і проціди. Ягоди ожини (200 грам) розімніть в глечику для лимонаду. Додай процежене пюре кавуна, розмариновий сироп і сік з 12 лимонів, перемішай і прибери в холодильник. Подавай лимонад з льодом.
Апельсин і ревінь
Поріж 8 стебель ревеню і поклади їх у каструлю. Залий п'ятьма склянок води і додай чверть склянки цукру. Доведи до кипіння, зменш вогонь і вари протягом години. Остуди і проціди, а потім додай склянку вичавленого апельсинового соку і кілька листочків м'яти. Постав лимонад в холодильник на кілька годин.
Лимон, чорна смородина, виноград і яблуко
Візьми 200 мл яблучного соку, 200 мл соку чорної смородини, 600 мл газованої води, сік одного лайма і цукровий сироп за смаком, ягоди винограду. Змішай яблучний сік, смородиновий сік, сік лайма і воду. Додай сироп і жменю ягід винограду, розрізаних навпіл. Охолоди напій. Перед подачею прикрась м'ятою.
Груша і шавлія
Четвертинку лайма наріж скибочками, виклади в келих. Додай 5 грамів листя шавлії, лід. Вичави 100 мл грушевого соку і налий в келих. Додай половину чайної ложки цукрового сиропу, розбав лимонад газованою мінеральною водою і прикрась листком шавлії.
Читайте також: Як підбадьоритися без кави
М'ята, тархун і полуниця
Розріж половинки лимона і лайма на частини і видави сік в глечик. Промий шматочки цедри, поріж їх і також поклади в глечик. Розріж навпіл полуницю - 7-8 ягід - додай в глечик, також поклади кілька гілочок м'яти і тархун за смаком. Засип цукор за смаком і залий гарячою водою на п'яту частину глечика, залиш настоюватись до охолодження. Доповни глечик водою до країв і прибери в холодильник на кілька годин. Подавай лимонад з льодом.
Огірок і лайм
Огірок промий і наріж зручними для блендера шматочками. Додай до нього сік половинки лайма і половинки апельсина, збий масу. Додай 3 столові ложки в стакан і розбав водою за смаком. Подавай, прикрасивши розмарином.
Щавель і червона смородина
Візьми пучок свіжого щавлю, вимий і поклади в чашу блендера, додай 50 грам ягід червоної смородини і півсклянки льоду, збий до однорідності. Тепер додай 100 грам ягід і півсклянки льоду, знову збий. Розбав лимонад газованою водою, подавай, прикрасивши ягодами смородини.
Читайте також:Ціни на молоді овочі б'ють всі рекорди