5 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику
Розвантажуючи покупки з супермаркету, ми автоматично ставимо їх в холодильник. Дізнайся, які продукти краще зберігати при кімнатній температурі.
Фрукти
Банани, ківі і манго виділяють в холодильнику етилен. Це призводить до того, що текстура і смак фруктів змінюються, а їх поверхня покривається темними плямами. Краще тримати екзотичні плоди в сухому і прохолодному темному місці, наприклад, кухонному шафці. Але не тільки гості з тропіків не люблять холоду. Яблука та груші також втрачають в холодильнику більшу частину вітамінів.
Зелень
У холодильнику зелень швидко в'яне. Це відбувається через те, що низькі температури заморожують ніжні листочки, і, розмерзаючись при кімнатній температурі, зелень стає водянистою і несмачною. Пучки пряних трав краще зберігати при кімнатній температурі, за бажанням поставивши їх в вазочки з водою.
Овочі
Якщо поставити свіжі овочі в холодильник, вони тільки зіпсуються швидше. Волога холодильника створює добре середовище для спор цвілі і провокує утворення гнилі. Краще тримай овочі в окремих дерев'яних ящиках при середніх температурах.
Заготовки
Вони тільки займають в холодильнику зайве місце. Цукор, сіль, оцет і спеції, які містяться в заготовках, не дозволяють їм зіпсуватися при кімнатній температурі. Так що з чистою совістю віднеси банки в комору або на балкон.
Хліб
У хлібниці батони швидко черствіють, і багато людей вважають за краще зберігати їх в холодильнику. Це не найкраща ідея: хліб там стає жорстким і вбирає всі сторонні запахи, як губка.