• Головна
  • Нектарини: користь, шкода і калорійність
07:30, 25 липня 2017 р.

Нектарини: користь, шкода і калорійність

Незважаючи на поширений міф, нектарини не є гібридом персика і сливи. Це голоплодні персики, які отримали свою назву через високий вміст цукру, тобто нектару.

Нектарини вирощують в багатьох країнах світу, проте основними постачальниками фрукта вважаються країни Середземномор'я, такі як Кіпр, Італія, Туніс і Греція.

Нектарини: користь, шкода і калорійність, фото-1

Користь нектаринів

  • Нектарини містять глюкозу, фруктозу, сахарозу, органічні кислоти (в основному лимонну і яблучну), вітамін С, Р-активні поліфеноли, пектинові речовини, а також сполуки фосфору, калію, кальцію, магнію, натрію, заліза, сірки і кремнію;
  • Нектарини благотворно впливають на діяльність шлунково-кишкового тракту, нормалізують травні процеси і відновлюють обмін речовин;
  • Завдяки великому вмісту клітковини нектарини надовго забезпечують відчуття ситості, тому є ідеальним сезонним фруктом для тих, хто стежить за своєю вагою;
  • Вживання нектаринів - хороша профілактика гіпертонічної хвороби і атеросклерозу, адже ці фрукти грають важливу роль у виведенні зайвої рідини з організму;
  • Нектарини корисно вживати для зміцнення зубної емалі, поліпшення стану шкіри, волосся і нігтів;
  • Нектарини показані при анемії, так як сприяють підвищенню рівня гемоглобіну крові, беруть участь в кровотворенні;
  • Нектарин відрізняється високим вмістом амінокислот, необхідних для гармонійного росту м'язів;
  • Нектарин, поряд з апельсином і шоколадом, є відмінним антидепресантом. Вони здатні заспокоїти нервову систему, відновити душевний спокій і поліпшити настрій.

Шкода нектаринів

  • Існують і протипоказання до вживання нектаринів, найголовніші з них - цукровий діабет, ожиріння і схильність до алергії.
  • Надмірне захоплення цим фруктом (більше 5 штук в день) може привести до розладу кишечника, здуття живота, різкого підвищення цукру в крові.
  • Нашкодити може вживання нектаринів з кісточкою, так як в ній міститься отруйна синильна кислота.
  • Для дітей нектарини не є небезпечними, якщо немає індивідуальної непереносимості продукту. Але до досягнення дитиною семирічного віку вживання цього фрукта бажано обмежувати.

Калорійність і харчова цінність нектаринів

Калорійність нектарина на 100 г продукту становить 48 ккал.

  • Білки - 0,9 г
  • Жири - 0,2 г
  • Вуглеводи - 11,8 г
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#нектарини #новини #БілаЦерква #персики #здоров_я #харчування #корисніновини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...