• Головна
  • Секрети приготування ідеального стейка
07:30, 7 серпня 2017 р.

Секрети приготування ідеального стейка

Щоб приготований тобою стейк був не гірше ресторанного, перш за все, необхідно придбати хороше, якісне м'ясо - найкраще підійде фермерське.

Секрети приготування ідеального стейка

Велике значення має і те, звідки саме зроблена вирізка м'яса (з-під лопатки, з спинної частини і т.д.). У кожного можуть бути свої переваги і фірмові фішки в цьому процесі, але є і правила, слідувати яким необхідно обов'язково:

1. Товщина м'яса для стейка повинна починатися від 2,5 сантиметрів (максимум - 5 сантиметрів).

2. Перед приготуванням м'ясо необхідно витримати при кімнатній температурі не менше 1 години.

Секрети приготування ідеального стейка

Секрети приготування ідеального стейка

3. Найкраще для смаження стейка підходить чавунна сковорода гриль або сковорода з нержавіючої сталі з товстим дном.

4. Ніколи не мий м'ясо для стейків - воно повинно бути ідеально сухим (цього можна добитися, попередньо промокнувши його одноразовими паперовими рушниками або серветками).

5. Ні в якому разі не клади на сковороду більше двох стейків і пам'ятай, що вони не повинні стикатися.

Секрети приготування ідеального стейка

Секрети приготування ідеального стейка

6. Перед смаженням стейки необхідно посолити і поперчити з двох сторін.

7. В залежності від бажаного ступеня прожарювання, м'ясо готують від однієї хвилини до трьох.

8. Не використовуй вилку для перевертання стейків, роби це кулінарними щипцями.

9. Якщо стейк погано перевертається, значить, на м'ясі ще не з'явилася необхідна скоринка і треба трохи почекати, додавши час на приготування.

Читайте інші новини на нашому сайті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#корисніновини #рецепти #стейк #м_ясо #харчування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...