Придбання якісного та смачного чаю пуер
Серед китайських постферментованих різновидів чаю, які користуються великим попитом, особливої уваги заслуговує пуер. Свою унікальну назву він отримав за рахунок селища, в якому розпочалася його досить цікава та насичена історія. На сьогодні сировина для виготовлення цього чаю росте безпосередньо у провінції Юньнань, хоча у невеликій кількості її можна знайти у сусідніх країнах.
Ключові активні речовини у складі пуеру
Перед тим, як придбати чай пуер, дуже важливо ознайомився з його складом та властивостями, які в подальшому позитивно будуть відображатися на стані людського організму. Серед тих біологічно активних речовин, які обов'язково є в складі пуеру, варто виділити наступні:
- катехіни;
- поліфеноли;
- кофеїн;
- Л-теанін;
- ефірні олії.
Кожна біологічна активна речовина у складі пуеру позитивним чином відображається на загальному стані людського організму, якщо дійсно буде придбано якісний чай.
Основний вплив чаю пуер на організм людини
Для того щоб розуміти, який вид чаю пуер підійде окремо для конкретної людини, потрібно ознайомитися з тим, яким чином цей напій може відобразитися на стані людського організму. Тут варто пам'ятати про те, що унікальність цього чаю полягає в тому, що він відображається наступними діями:
- стимуляція роботи шлунково-кишкового тракту;
- підвищення показників кров'яного тиску;
- надання відчуття бадьорості;
- спокій та повна рівновага розуму;
- суттєве зниження ваги;
- якісні очисні властивості;
- покращення сну.
При цьому, щоб людський організм отримував максимальну користь від споживання чаю пуер, дуже важливо під час його вибору керуватися деякими основними критеріями, які допоможуть підібрати дійсно гарний напій. В першу чергу варто звертати увагу на зовнішній вигляд листя, яке повинно бути неушкодженим, цілісним та без проявів цвілі. Особливість старого пуеру полягає в тому, що його листя є досить сухим та зношеним. На другому кроці потрібно звернути увагу на колір, який буде насичено зеленим у дійсно якісних екземплярів. Старий чай пуер відрізняється тим, що має менш насичений колір.
Той чай, який є якісним, має свіжий та чистий аромат, в якому не відчувається запах плісняви. Унікальною особливістю старого чаю є те, що він має більш багатий та глибокий аромат. Дуже важливо під час придбання чаю перевірити його щільність та рівномірність пресування. Всі краї будуть максимально щільно та рівно упаковані у якісного продукту.