ТОП-3 рецепта малосольних огірків
ТОП-3 рецепта малосольних огірків
Огірки прекрасні у свіжому вигляді, але хто ж відмовиться від пікантного малосольного огірочка? Їх подають як закуску, на тарілці з соліннями, просто їдять з апетитом. Ми зібрали три найпопулярніших рецепта, можливо, і тобі сподобається якийсь із них!
Малосольні огірки в газованій воді
Візьми: 1 кг маленьких огірочків, 3 ст.л. солі, 1 головка часнику, пучок кропу, 1 літр газованої води.
Процес:Огірки вимити, зрізати носики з попками, часник очистити, роздавити або нарізати пластинками. У воді розчинити сіль. У банку на дно укласти частину кропу, викласти огірки, засипати часником, зверху другу частину кропу, залити газованою водою. Банку закрий кришкою, прибери в холодильник на добу. Через добу огірки будуть готові.
Малосольні огірки сухий посол
Візьми: 1 кг дрібних огірків, 3 зубки часнику, пучок кропу, 1 ст.л. солі, ½ ст.л. цукру.
Процес: Огірки вимий, зріж кінчики і склади в поліетиленовий пакет. Часник дрібно наріж, кріп порви, додай все до огірків разом з сіллю і цукром. Пакет зав'яжи і гарненько потряси огірки. Залиш при кімнатній температурі на годину періодично трясучи пакет. Після відправ огірки в пакеті в холодильник, через 2-3 години огірки будуть готові.
Малосольні огірки гарячий посол
На 3-х літрову банку візьми: 1,5 кг маленьких огірків, головку часнику, 3 парасольки кропу, 5 вишневих листя, 5 листя смородини, 5 ст.л. солі, 1,5 літра окропу.
Процес: Огірки склади в банку, перекладаючи кропом, зубчиками часнику і листям. Закип'яти воду і розчини в ній сіль, залий огірки. Залиш банку на 8-10 годин і насолоджуйся малосольними огірками!