Рецепт дня: овочі на грилі
Літо - найкращий період для овочів. По-перше, вони доступні у величезному асортименті, а по-друге - саме вони найкраще підходять для харчування у спекотні дні. Овочі на грилі - одна з найбільш популярних страв у Європі та США, корисна і легка у приготуванні.
Перед запіканням овочі радять потримати півгодини у холодній воді, а потім - змазати оливковою олією. Додавати сіль треба тільки до готових овочів, інакше з них виходитиме сік і страва буде пересушеною. Відправляти на гриль треба овочі, порізані на шматочки середнього розміру: надто великі не зможуть рівномірно запіктись, а надто дрібні можуть просто згоріти або пересушитись.
Почати експерименти з грилем можна з простого овочевого салату з грибами. Для цього буде потрібен бакалажан, кабачок, декілька грибів, помідор та болгарський перець. Крім того, слід приготувати маринад з солі, цукру, оцту і води. Пропорція: 1 літр води, 2 столових ложки солі, 1 столова ложка цукру, 2 столових ложки оцту.
Перед приготуванням баклажани слід витримати в маринаді протягом півгодини, а решту овочів нарізати середніми шматками. Потім все разом слід змішати, полити оливковою олією та викласти на гриль. Першими викладаються баклажани, потім - кабачки, перець, гриби та помідори. Овочі засмажуються по дві хвилини з кожної сторони.
Потім їх можна заправити оливковою олією, змішаною з медом та бальзамічним оцтом. Подавати до столу, поки овочі теплі.