Ботулізм крокує Україною: що потрібно знати про небезпечну хворобу
За останні дні в Україні зафіксовали кілька випадків захворювання на ботулізм.
Небезпечна хвороба вже відправила на лікарняне ліжко мешканців Вінниці, Херсона та стала летальною для 41-річного киянина.
Усі потерпілі їли в'ялену рибу від одного і того ж виробника, хоча й придбану в різних крамницях та різних містах України. Як з'ясували спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби, виробником даної рибної продукції є ФОП Меркулов А.В., розташоване у Кіровоградській області, а постачальником виступає ТОВ «ЧУДО-ЮДО» - м. Світловодськ, Кіровоградська область.
Ботулізм
Найбільша небезпека хвороби полягає у тому, шо неможливо визначити за продуктами заражені вони чи - ні. Тому медики радять бути особливо обережними із вибором продуктів харчування.
У м. Києві з 29 травня була введена тимчасова заборона на реалізацію зазначеної рибної продукції.